Oldalak

2012. december 31., hétfő

Kökényes borókamártás



A kökénylekvár-hasznosítási kísérleteim következő darabja ez. Részleges sikert arattam vele. Azt hiszem, elég megosztó ételt sikerült előállítanom. Ferencnek és nekem nagyon ízlett, a többieknek nem. De még így is érdemes megörökíteni.
Hozzávalók: 10 dkg kökénylekvár, 1 evőkanál ételkeményítő, 2,5 dl tej, 2 dl víz, 20 szem borókabogyó, őrölt bors, só, fél citrom leve.
Elkészítése: A borókabogyót a lehető legapróbbra összetörjük, az ételkeményítőt csomómentesen elkeverjük a tejben, hozzáadjuk a levárt, az összetört borókabogyót, sózzuk, borsozzuk. Állandó kevergetés közben főzni kezdjük. Ahogy sűrűsödik, hozzáadjuk a vizet is. A végén a citromlével harmonizáljuk az ízeket.
Sültek mellé adhatjuk, de finom pl. főtt marhahúshoz is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése