Oldalak

2012. február 7., kedd

"Ügyes" birsalmás még decemberből


Anya szereti az Ügyes c. újságot. Ebben (2011. dec. 28.) találta ezt a receptet, megkívánta, elkészítettük. Jól tettük. Igaz, hogy birsalmasajt már nincs, de leírom, hogy nem menjen feledésbe, mert jövőre érdemes lesz újra elkészíteni.
Hozzávalók: 15 dkg birsalmasajt, 5 tojás, 10 dkg vaj, 25 dkg cukor, fél csomag vaníliáscukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, apróra vágott birsalmasajtot, és a lisztet, melyet előzőleg összekevertünk a sütőporral. Végül hozzáadjuk az öt tojás felvert habját. A masszát kivajazott őzgerincformába öntjük, és forró sütőben kisütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor sült meg a süteményünk.) 
20111230

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése