Oldalak

2011. szeptember 3., szombat

246. Zöldségnapra: Cukkínifasírt sült krumplival és paprika-paradicsom salátával


A múltkor csak nagy lazán hivatkoztam rá, hogy a paradicsomos krumplit ehetjük pl. cukkínifasírttal, mert azt hittem, ezt az ételt már réges-régen feltettem ide a blogra, de rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Akkor most pótolom ezt a hiányosságot. Zöldségnapon, tésztanapon nagyon jó feltét ez főzelékekhez, de egyszerű sült krumplival, rizzsel különböző salátákkal is jó étel.

Cukkínifasírt

Hozzávalók: 1kg (fiatal) cukkíni 20 dkg prézli, 8-10 gerezd fokhagyma, 2 kiskanál só, 1 kiskanál bors, 2 egész tojás, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk (meghámozni nem kell) és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a prézlit, a sót, borsot, a zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, diónyi kis golyókat formázunk, ellapítjuk kb. 1 cm vastagra és azonnal a forró olajba tesszük. Ha az egyik fele megsült, tálalólapáttal óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük, ha elkészült, leitatjuk róla a felesleges olajat, és melegen tálaljuk.

Pizza a ruhásszekrényben

Semmi baj a pizzával, ha a gyerekeket megszavaztatnám az iskolában, hogy mit esznek legszívesebben, nyilván ez az étel kapná a legtöbb szavazatot. Ezért szoktam nekik ezzel példálózni akkor, ha arra akarom felhívni a figyelmüket, hogy sok esetben a problémát nem az egyes dolgok okozzák, hanem az, hogy nem ott vannak, ahol lenniük kéne. 

A tárgyakhoz hasonlóan cselekedetekkel, sőt emberekkel is előfordulhat, hogy amiatt érezzük elképesztőnek őket, mert nem a helyükön vannak. Talán valahol máshol egészen más lenne az összhatás. Ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, érdemes végiggondolni, hogy nem arról van-e szó mindössze, hogy a fránya pizza a ruhásszekrénybe került.

Holnap folytatjuk.


2 megjegyzés:

  1. Adtál egy jó ötletet, megyek cukkinifasírtot sütni :):)

    VálaszTörlés
  2. Na, még jó, hogy közreadtad... sok ötletet adsz, és a recepteket is vezérfonalnak használom (a paradicsomos krumplit is megcsináltam, de nem szeretek héjában főzni...)

    VálaszTörlés