Oldalak

2010. szeptember 22., szerda

Tojásrántotta dinsztelt paprikával

Előfordul, hogy időszűkébe kerülünk, amikor valamit mégis enni kéne. Nos, ez tipikusan olyan étel, ami ilyenkor kerül az asztalra.

Hozzávalók személyenként: 2 dkg szalonna, 5 dkg füstölt kolbász, fél vöröshagyma, 2 húsos paprika, 2 tojás, 1-2 dkg reszelt sajt, snidling, őrölt piros paprika.

Elkészítése: A szalonnát apróra felvágjuk, és egy serpenyőben elkezdjük olvasztani. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, s hozzáadjuk a szalonnához, hogy ennek a zsírja is kiolvadjon. A hagymát apróra vágjuk, és ha már kiolvadt a szalonna és a kolbász zsírja, hozzáadjuk a hagymát is. Közben vékony karikákra vágjuk a paprikát, s hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Kevergetve sütjük az egészet. Ízlés szerint süthetjük rövidebb vagy hosszabb ideig a paprikát, de nem érdemes túlsütni. Néhány perc bőven elég neki. Amikor jónak ítéljük a paprikát, ráütjük a tojást, és elkeverjük, ha a fehérje megszilárdult, már jó is. Ne szárítsuk ki.
Forrón tálaljuk. Megszórhatjuk apróra vágott snidlinggel (metélőhagyma), finomra reszelt sajttal és egy kis őrölt piros paprikával. Nagyon jó hozzá a friss paradicsom vagy a paradicsomsaláta.

Az eMpszi étrendje szerint húsnapi étel. Együnk hozzá sok salátát vagy savanyúságot, és ha úgy jobban esne, egy szelet pirítóst.

4 megjegyzés:

  1. Hű én mindig így csinálom, általában vasárnapi reggelink. Nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. Szia, nézz be hozzám, vár valami!:)

    VálaszTörlés
  3. Ez csak finom lehet! Imádom :)

    VálaszTörlés
  4. Bianka, gyerekkoromban nálunk is vasárnapi reggeli volt ez, mindig Apa csinálta szertartásosan. :)

    sedith, köszönöm szépen, igyekszem mihamarabb eleget tenni az ilyenkor szokásosaknak. :)

    Ami, :)

    VálaszTörlés