Oldalak

2010. május 15., szombat

Medvehagymás krémleves

Egy kis fej vöröshagymát, egy kiskanálnyi vajon elkezdtem párolni. Közben két kisebb krumplit meghámoztam és apróra összevágtam, mikor a hagyma már pirulni kezdett, megsóztam, s hozzáadtam az apróra vágott krumplit. Födő alatt kis víz hozzáadásával majdnem teljesen puhára pároltam a krumplit. Egy csokor (kb. 10-12 dkg) medvehagymát apróra vágtam, s a krumplihoz adtam. Egy kicsit megfonnyasztottam, majd hagytam hűlni. Mikor már nem volt forró, botmixerrel pépesítettem. Felengedtem kb. 1 liternyi mennyiségűre, és összeforraltam. Tálalás előtt egy kis citrommal ízesítettem. Levesgyöngy és pirított kenyérkocka egyaránt jó hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése